Pogačice sa parmezanom
Kao dete nestrpljivo sam iščekivala da baka izvadi svoju crvenu vanglicu za testo ne bih li i ja obelela ruke domaćim brašnom. Sada i moja ćerkica sa istim uživanjem učestvuje u pripremi testa. Evo i jednog od naših omiljenih recepata, pogačice sa parmezanom.
Sir parmezan je nešto što morate imati uvek u svojoj kuhinji. Najbolje je čuvati ga u komadu, ali u slučaju da ga ne nađete u svojoj omiljenoj prodavnici, možete koristiti i granulirani. Ovaj sir dobio je ime upravo po gradu Parma.
Parmigiano Reggiano se pravi od kravljeg mleka. Sveže mleko se meša sa obranim koje je pomuženo dan ranije. Mešavina se sipa u specijalne bakrom obložene sudove, zatim se dodaje surutka. Temperature se podiže na 33-35C. Mleko se zgrušava za otprilike deset minuta. Ta masa se razbija u zrna veličine pirinča. Temperatura se dalje podiže na 55C. Sir se ostavlja da stoji 45-60 minuta. Stavlja se u pamučnu tkaninu, pa u kružne kalupe. Pripremljeni kolutovi sira se stavljaju u slanu vodu na 20-25 dana, a onda se puštaju da leže najmanje godinu dana.
U ovom siru jedini dozvoljeni dodatak je morska so. Krave koje daju mleko za ovaj sir moraju da se hrane samo travom i senom. Oznake koje nosi originalni sir su sledeće PARMIGIANO-REGGIANO, D.O.P, CONSORZIO TUTELA i matični broj radionice. Na samoj kori mora biti utisnut natpis C.F.P.R. i alfanumerički kod kojim se identifikuje svaka forma pojedinačno.
Potrebno je:
250g maslaca
250g maslaca
250 g brašna
250g punomasnog sira(ovčijeg ili kravljeg)
1 žumance
50g permezana
so po ukusu
Priprema:
Dobro zamesite testo od maslaca, brašna, sira i soli. Napravite loptu i ostavite u frižideru da prenoći.
Sutradan razvijete testo debljine oko 3 cm i modlom ili čašom vadite pogačice. Premažite žumancetom, pospite parmezanom i ubacite u rernu koja je zagrejana na 200ºC a zatim odmah smanjite na 180ºC.
Sutradan razvijete testo debljine oko 3 cm i modlom ili čašom vadite pogačice. Premažite žumancetom, pospite parmezanom i ubacite u rernu koja je zagrejana na 200ºC a zatim odmah smanjite na 180ºC.
Pazite da pogačice ne porumene, već da ostanu bele.
Služite tople uz jogurt ili voćni sok.
Služite tople uz jogurt ili voćni sok.
Prijatno! 😊



The History and Technology of Casino Gambling
ReplyDeleteCasino 부천 출장마사지 Gambling was one of the first and most popular forms of 토토 사이트 추천 gambling. It is a type of gambling 순천 출장샵 that is a 경기도 출장샵 casino game played on a Types of Casino Games: Slots, Blackjack, 진주 출장안마 Roulette, Video Slots